Anterior | Inapoi la rezultate | Urmator                 Imprimare


Specialitate tradițională garantată.
Detalii pentru Numărul înregistrării: STG-1

       
Numărul de ordine al înregistrării STG-1
Data înregistrării 04.11.2019
Numarul de depozit STG-001
Data de depozit 17.04.2019
Publicarea cererii neexaminate 6/2019
Publicarea STG 11/2019
Denumirea STG Prune umplute cu miez de nucă
Denumirea va fi însoțită de mențiunea Fabricat potrivit tradiției din Republica Moldova.
Autorităţile competente să verifice
respectarea prevederilor caietului de sarcini
Organismul de inspecţie şi Certificare din cadrul Î.S. „Centrul de Metrologie Aplicată şi Certificare"
Adresa juridică: Str. E. Coca nr.28, MD-2064, Chişinău, Republica Moldova
tel.: 022 21-84-78
fax: 022 74-54-89
e-mail: certificare@cmac.md
Solicitant(i) Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, MD
Str. Constantin Tănase nr. 9, MD-2004, Chişinău, Republica Moldova
Clasa/Produsul 29 prune umplute cu miez de nucă.
Descrierea produsului "Prune umplute cu miez de nucă" are un gust dulce, natural, de prună combinată cu gust specific dulciu conferit de miezul de nucă, de o consistenţă moale. "Prune umplute cu miez de nucă" au forma prunelor întregi, fără sâmburi, cu umplutură de miez de nuci uscate. La exterior produsul prezintă o suprafaţa rugoasă, tipică fructelor uscate, de culoare neagră cu nuanţă albăstrie, neagră, maro-închis, brună-roşcată, maro cu nuanţă brună-roşcată, maro-deschis. Produsul este propus ca desert şi poate fi garnisit şi servit cu diferite alte ingrediente specifice tradiţiilor diferitor localităţi din Republica Moldova. Ingredientul de bază care conferă specificitate "Prunelor umplute cu miez de nucă" sunt prunele. Caracterul specific al "Prunelor umplute cu miez de nucă" este conferit de componentele de bază utilizate: prunele şi miezul de nucă. Acestea fiind lăsate o perioadă împreună, sau fierte fac ca miezul de nucă să fie moale şi îmbibat cu aroma prunelor definitivând un produs nou cu calităţi "rafinate şi deosebite". "Prune umplute cu miez de nucă" are ca specificitate combinarea prunelor uscate cu umiditatea între 21-23% şi a miezului de nucă cu umiditatea între 4-5,5%. "Prunele umplute cu miez de nucă" se obţin din soiurile care au o uşoară detaşare a sâmburelui de la pulpă. Pentru fabricarea "Prunelor umplute cu miez de nucă" pot fi utilizate prunele uscate sau rehidratate. Proprietăţile organoleptice şi caracteristicile fizico-chimice. Datorită umidităţii de 25% gradul de oxidare a produsului este scăzut astfel, se asigură un produs de bună calitate. Majorarea umidităţii produsului afectează în mod negativ calitatea produsului în timpul stocării lui pe termen lung (mai mult de 8 luni). Umiditatea recomandată a produsului este de 25-27%. 3. Caracterul lent al creşterii indicilor de oxidare a miezului de nucă în procesul de depozitare sugerează că învelişul creat din prune uscate are o funcţie de protecţie împotriva oxidării cu oxigen, deci poate fi consumat mai mult timp decât produsele similare din aceeaşi categorie.

04.10.2019 Decizia de inregistrare
Up